Charlotte Prové: Minderen is bevrijdend

Of luister naar de Podcast

Wie is Charlotte Prové?

Charlotte is verstandig. Nog voor het interview waren we onder de indruk van alles wat ze geschreven heeft over stadslandbouw en korte keten, vaak gebaseerd op haar werk als onderzoekster.

Charlotte is wijs. Niet Gents wijs, maar wijs zoals een uil dat is. Je weet wel: iemand die gigantische hoeveelheden informatie kan verwerken en op basis daarvan haar leven zo integer mogelijk probeert vorm te geven.

Wijze mensen kiezen voor minder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zo kan je ook luisteren:

Bonusmateriaal

Shownotes

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?

We mogen wel zeggen dat onze gesprekken iets met de mensen doen. Ze zijn voedsel voor de ziel. Ze doen je brein knetteren en je handen jeuken. Na zo’n gesprek, voelt het soms alsof je niet alleen bent, met je zorgen, met je dromen. Zoiets is kostbaar. En dat zet je niet achter een paywall. Daarom zijn al onze gesprekken gratis beschikbaar voor iedereen. Ze maken daarentegen is helemaal niet gratis en daarom zijn er allerlei manieren om ons te steunen, om de gesprekken en wat ze teweegbrengen openbaar te houden.

Dat wil ik ook steunen

Verwante afleveringen:

Eén reactie

  1. Gerdien Ilmer zegt:

    Het interview met Charlotte heb ik met veel aandacht beluisterd; ze staat voor belangrijke waarden in het leven, waar ik ook met mijn 2 dochters over spreek en waaruit ik als oudere gepensioneerde vrouw ook nog tracht te leren dat je stappen in je leven kan zetten die recht doen aan de waarden die je zou willen nastreven. Haar twijfels daarbij herken ik bij mezelf en ook bij mijn dochters. Na dit interview kan ik me weer verzoenen met veel dingen die slecht gaan in onze maatschappij, omdat ik weet dat er ook jonge mensen zijn zoals Charlotte (en mijn dochters) die met alle macht proberen hun kleine daden te stellen en eigenlijk wel meer zouden willen doen. Omdat ik zie dat zij de mensheid naar een beter level willen tillen, ook al weten we allemaal dat we inmiddels de strijd om een leefbare aarde voor alle mensen aan het verliezen zijn. Maar we kunnen beter op deze manier de strijd verliezen, dan zonder medeleven je medemensen laten lijden. Ik geniet altijd van de manier van interviewen van Anthony en de tijd die hij ervoor uittrekt om ze voor te bereiden en te zoeken naar het persoonlijke. Naarmate het interview vordert, word je als toehoorder aandachtiger en zelf ook rustiger, ook al word je enorm aan het denken gezet.

Geef een reactie