Charlotte Prové: Minderen is bevrijdend

Of luister naar de Podcast

Wie is Charlotte Prové?

Charlotte is verstandig. Nog voor het interview waren we onder de indruk van alles wat ze geschreven heeft over stadslandbouw en korte keten, vaak gebaseerd op haar werk als onderzoekster.

Charlotte is wijs. Niet Gents wijs, maar wijs zoals een uil dat is. Je weet wel: iemand die gigantische hoeveelheden informatie kan verwerken en op basis daarvan haar leven zo integer mogelijk probeert vorm te geven.

Wijze mensen kiezen voor minder.

17.000 mensen ontvangen wekelijks een nieuw gesprek

Schrijf je gratis in >

Laat deze video verder leven:

Zo kan je ook luisteren:

Klik en abonneer (gratis!) in jouw favoriete podcast app:

Bonusmateriaal

Shownotes

 • Ziehier de indrukwekkende lijst wetenschappelijke publicaties van Charlotte.
 • Voeding is een fantastisch thema (wie helpt ons aan een gesprek met Jeroen Meus?) Als je meer wil, kijk dan zeker eens naar onze gesprekken met Helena Gheeraert, Stijn Van Hoestenberghe en Jonas Malisse.
 • Enthousiastelingen kunnen steeds terecht in één van de soepcafés in Brugge, Ninove of Tienen.
 • Laat je emoties de vrije loop met Amazing Grace, de Aretha Franklin concert film.
 • Charlotte houdt een zeer mooi verkooppraatje voor Tiny Houses.
 • Als je na dit gesprek minder wil gaan werken (wat wij volledig begrijpen), dan vind je hier alvast wat praktische informatie.
 • Zomer zonder vliegen, een voorbeeld voor wie activistisch wil zijn zonder de veroordelen.
 • “Het is moeilijk om in contact te komen met iemand die echt kansarm is”. Gelukkig bestaan er mensen als Charlotte en ook Theo Vaes die dat contact vergemakkelijken.
 • Charlotte schreef in Knack: “Tot slot wachten we voor zo’n stedelijk voedselbeleid best niet op de overheid. In de meeste gevallen komt dit beleid er pas na het harde labeur van burgers.” Ik denk dat we dit het hoofdmotief van ons gesprek met haar mogen noemen. Lees de volledige column hier.
 • Wat kunnen we doen in de komende 10 jaar als we het voorbeeld van Anuna volgen en ons leven volledig omgooien? Kunnen we op een ander niveau gaan spelen, zoals Klimaatzaak en Follow This? Wie het antwoord weet mag een mailtje sturen naar jowkes@zwijgenisgeenoptie.be
 • Nog een paar relevante tips van Charlotte:

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Verwante afleveringen:

Geef een reactie